Vlak ontwerp - een populair concept van vele jaren geleden herleeft

Bij veel herontwerpen van huisstijlen, websites en apps zie je het; het platte ontwerp is terug. Zelfs de nieuwe ontwerpen van Google en Windows 8 zijn volledig esthetisch plat en andere populaire sites gebruiken dezelfde stijl.

De techniek van vlak ontwerp

Vergeet alle decoraties en focus op de kleur. Vlak ontwerp maakt gebruik van levendige kleuren. Een vlak ontwerp stoelt op het gebruik van blokken en vormen met deze kleuren en ondersteunende tinten. Kleur is een belangrijk onderdeel van het maken van het werk.


Elk woord moet tellen

Focus op de woorden. Bij een vlak ontwerp wordt een minimale hoeveelheid worden gebruikt om de boodschap te communiceren en om de ontvanger te navigeren. Elk woord moet tellen.


Maak hiƫrarchie

Zoals bij elke website is het van vitaal belang om een duidelijke gevoel van hiƫrarchie ten aanzien van de inhoud te hebben.


Werkt vlak ontwerp ook voor uw project?

Vlakke uitvoering van een ontwerp kan zowel mooi als charmant zijn. Het communiceren van de schone boodschap zonder extra versiering versterkt de boodschap. Het is nu tijd om deze trend op te pakken, voordat de volgende trend zich alweer voordoet. Indien u met de trend mee wil en/of graag een minimalistische uitstraling wenst, werkt het ook voor uw ontwerp.