Behave Publishing - DISC Spel

Logo Komma Tekstbureau

Bij deze opdracht heeft bartistiek Design het ontwerp en drukwerkbegeleiding van een DISC-Game (managementspel) voor de uitgever Behave Publishing gerealiseerd. Het spel diende een eigentijdse uitstraling te hebben en geschikt te zijn voor gebruik in vijf talen.

bartistiek Design heeft gebruik gemaakt van de kleur zwart als basiskleur, om een hoge klasse uitstraling te realiseren. De basis gaf tevens een groot contrast met de kleuren die kenmerkend zijn voor de DISC-methodiek, zijnde rood, geel, groen en blauw. De traditionele kleuren van de DISC-methodiek zijn vrij flets, hetgeen een spel op korte termijn een verouderde indruk zou kunnen laten uitstralen. bartistiek Design heeft, met respect voor de kleuren en gelet op de herkenbaarheid, gekozen voor kleuren met meer contrast en houdbaarheid. Het gebruik van het moderne lettertype geeft een additionele moderne uitstraling.

Het spel diende geschikt te zijn voor vijf talen. Om die reden is er gebruik gemaakt van landvlaggen, zodat de gebruiker van het spel zijn oog niet telkens bij iedere kaart opnieuw hoeft te positioneren op de tekst, maar dit door het herkenbare element, de vlag, vanzelf gaat.