ELKE Stijl - interieurstyling

ELKE Stijl logo

ELKE Stijl heeft bartistiek Design gevraagd de volledige huisstijl te herontwerpen. Uitgangspunt was een moderne, frisse maar zakelijke uitstraling.

bartistiek Design heeft gekozen voor een warme bruine tint (vertrouwen) en een helder frisse turquoise tint (vernieuwing). Het logo is opgebouwd uit de woorden “ELKE” met een sterk lettertype dat het vertrouwen versterkt en het handgeschreven woord “stijl” dat speelser is vormgegeven en krijtachtig is weergegeven omdat vernieuwing nooit af is. De woorden zijn omkadert met een fijngelijnd kader om samenhang te creëren. Het kader is onderbroken bij het woord “stijl” onder een hoek van 30gr (een veelgebruikte hoek in architectuur. Achter de woorden is een punt geplaatst om de kracht van de naam van het merk te benadrukken en op een speelse manier weer te geven dat ELKEStijl een stempel drukt op het interieur..

De kern van het logo zijn de twee A's. Deze zijn speels ten opzichte van elkaar geplaatst en vormen de afkorting van Accountable Almere, waardoor een herkenbaar beeldmerk ontstaat. De A's zijn geplaatst op een vlak, dat meerdere malen in verschillende rotatie is geplaatst en verwantschap heeft. Op die manier symboliseren ze de stapels papier die symbool staand voor boekhouding en administratie. De merknaam is in een modern lettertype naast het beeldmerk geplaatst. Indien het logo kleiner geplaatst dient te worden, is er tevens een variant op het logo ontwerpen, waarin de letters dikker zijn vormgegeven.