Omnibuzz,maatwerk in vervoer

Omnibuzz logo

Omnibuzz, maatwerk in vervoer heeft bartistiek gevraagd de huisstijl te ontwerpen voor het nieuwe vervoersbedrijf, dat namens de 32 gemeenten in Limburg het WMO vervoer in goede banen leidt.

De naam Omnibuzz is een samentrekking van het Latijnse Omni (van ieder, elk) en het Engelse Buzz (geroezemoes, brom, gezoem). Daarmee wordt weergegeven dat het bedrijf de klant voorop stelt en bereid is zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden. In het merk wordt de dynamiek weergegeven in rood en wordt de klant als centraal punt van aandacht weergeven door de in grootte toenemende cirkels rond de letter “o”. De cirkels representeren een continu proces van toenemende aandacht als de klant dat nodig heeft en afnemende aandacht indien er meer afstand genomen mag worden. Om de belangen van de klant voor de belangen van Omnibuzz weer te geven, is de naam “Omnibuzz” in onderkast in het logo opgenomen en heeft de representatie van de klant een dominantere rol in het logo. Vervoer komt nauw en de clienten van Omnibuzz verlangen een trouwe partner die garant staat voor een degelijke bedrijfsvoering en open staat voor klachten en wensen. De communicatie met Omnibuzz en de zekerheden die de klant zoekt bij de organisatie, zijn afgebeeld middels “buzz” in de blauw/grijze kleur.

 

Twan Zimmerman, beleidsmedewerkers Omnibuzz, over de samenwerking:

"Wij zijn een kleine organisatie en voor de vormgeving van de communicatie afhankelijk van Bart. De afgelopen jaren hebben we een zeer goede band opgebouwd. Bart is meegegroeid met de organisatie, hij kent onze klanten en onze filosofie. Dat werkt bijzonder prettig, een half woord is vaak genoeg. Vanuit zijn betrokkenheid heeft hij voor ons ook een nieuwe huisstijl en nieuw logo kunnen ontwerpen, dat precies aansluit op hetgeen wij willen. Bart is ook zeer proactief en geeft ons advies over alles wat met communicatie te maken heeft, inhoud, vorm, praktische uitwerking etc. Zo blijven we altijd up-to-date. Het voelt alsof we er op dat gebied een collega bij hebben. Over de communicatie hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken. Ik kan Bart met volle overtuiging aan iedereen aanbevelen. "