Waar u op moet letten bij het ontwerp van een visitekaartje

U heeft vast en zeker al heel wat visitekaartjes ontvangen. Soms simpel, soms uitgebreid, maar altijd met een boodschap. Een visitekaartje is een uitstekend middel om te laten zien wat uw bedrijf kan betekenen of wie u bent. Ideaal om achter te laten en vers in het cognitieve geheugen van uw klant of potentiële klant of opdrachtgever te blijven.

Het visitekaartje is een huisstijldrager. bartistiek Design adviseert dan ook om eerst een logo te laten ontwerpen, voordat er gestart wordt met het ontwerp van het visitekaartje.

bij het ontwerp van uw visitekaartje houdt bartistiek Design er rekening mee dat:

01uw visitekaartje helder en overzichtelijk is;

Er dient niet teveel informatie op een visitekaartje te staan. Het kaartje dient de informatie toegankelijk weer te geven en moet een zoektocht voorkomen;

02een beperkt aantal kleuren heeft;

bartistiek Design gebruikt de kleuren uit uw huisstijl, eventueel aangevuld met een of twee steunkleuren;

03uw logo overzichtelijk op het kaartje staat;

Uw logo is een ankerpunt dat op alle huisstijldragers terug dient te komen. Dat verhoogt de herkenbaarheid van uw bedrijf;

04helder leesbare lettertypen bevat;

Er worden een beperkt aantal lettertypen gebruikt. Bij voorkeur zijn deze al bepaalt in uw huisstijl. Mocht dat niet het geval zijn, dan selecteert bartistiek Design goed leesbare en stijlvolle lettertypen die passen bij uw uitstraling en dienstverlening. Door te variëren met grootte, schreef en dikte van de letters

05Zorgvuldig gekozen (functionele) kleur en vorm hebben;

Het psychologisch aspect van een visitekaartje ligt in het gebruik van de juiste kleur en vorm en aan balans. Elke gekozen kleur en vorm heeft een betekenis. bartistiek Design schenkt veel aandacht de juiste combinatie tussen kleur en vorm. Een goed visitekaartje straalt kwaliteit en professionaliteit uit.

Het visitekaartje is voor uw bedrijf erg belangrijk om een duidelijk en herkenbare uitstraling te hebben. Het draagt net als het logo bij aan de uitstraling van kwaliteit, professionaliteit en vertrouwen.

Het opmaken en drukklaar maken van een visitekaartje is geen sinecure. Het zou toch zonde zijn als u een grote oplage bij een drukker besteld en het resultaat niet naar wens is. Leg de realisatie van uw logo daarom in vertrouwde handen.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies of offerte.